Üniversitemiz

ÜNİVERSİTEMİZ HAKKINDA

Altınbaş Üniversitesi, merhum iş adamı Mehmet Altınbaş’ın “eğitime yatırım vasiyeti” üzerine 2008 yılında Kemerburgaz Üniversitesi adıyla kurulmuştur. 2011-2012 akademik yılında ilk öğrencilerini alan Üniversite  2017 yılında yapılan isim değişikliğiyle eğitim faaliyetlerine Altınbaş Üniversitesi adıyla devam etmiştir.  Altınbaş Ailesi için her zaman en kıymetli sosyal sorumluluk mirası olan üniversite isim değişikliğiyle birlikte Altınbaş Holding'in gücünü arkasına almış, bu itici güçle, yeni ve rekabetçi hedeflerine daha hızlı ve güvenle yürümeye başlamıştır.
Bünyesinde 9 Fakülte, 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 2 Yüksekokulu bulunan Altınbaş Üniversitesi, toplamda 26 lisans, 11 ön lisans, 24 yüksek lisans ve 8 doktora programı ile öğretime devam etmektedir. Altınbaş Üniversitesi, evrensel bilgiye değer katan güçlü akademik kadrosu, uluslararası yapısı ve bağlantıları ile öğrencilerin ufkunu sürekli geniş tutmalarını sağlayan, girişimci, yenilikçi ve rekabetçi bir üniversite vizyonuyla eğitim olanaklarını artırmakta ve mezunlarıyla profesyonel iş dünyasındaki yerini güçlendirmektedir.
Öğrencilerinin yarısı 88 farklı ülkeden gelen Üniversite; alınan patentler, yürütülen TÜBİTAK projeleri ve uluslararası kongrelerde gerçekleştirilen liderliklerle tam anlamıyla uluslararasılaşmış bir araştırma  üniversitesi olma özelliği taşımaktadır.
Üniversite, öğrencilerine güçlü bir akademik eğitimin yanı sıra kampüs içi ve kampüs dışı çok çeşitli  sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, zengin Erasmus imkanları ve  güçlü sektör bağlantıları sunmaktadır.