Kurucumuz

Altınbaş Holding olarak 70 yılı aşkın tecrübemizden aldığımız güç ile faaliyetlerimizi sürdürürken her zaman en temel gayemiz çağdaş ve gelişen bir Türkiye'ye hizmet etmek oldu.
Vizyonumuzu; Türkiye'nin ve faaliyette bulunduğumuz ülkelerin ekonomisine katma değer sağlayacak, sektöründe öncü, yenilikçi ve çevreye duyarlı kurumlar yaratmak olarak belirledik. Ancak hepsinden önemlisi de attığımız her adımda "önce insan" felsefesini benimsedik.
Bugün birçok alanda faaliyet gösteren ve sektörün başlıca şirketleri arasına adını yazdıran firmalarımıza baktığımızda elde ettiğimiz başarının, hayatın her alanında insana duyarlı yaklaşımımızın bir sonucu olduğuna yürekten inanıyoruz.
Ülke ekonomisine ve itibarına değer katan bir holding olarak iş sahasındaki başarımızın yanı sıra toplumsal sorunların çözümü konusunda da kendimizi her zaman sorumlu hissettik. Şirketlerimizde sağlıktan eğitime, spordan sanata çeşitli sosyal sorumluluk projelerine nitelikli katılım bilincini oluşturduk, kaynak ürettik ve projelerin verimliliğini titizlikle takip ettik. Özellikle eğitimin, ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde büyük rol oynadığına her zaman inandık ve gençliğin yetişmesine hizmet etmenin bir vatandaşlık borcu olduğunu düşündük.

Bu inancımızdan yola çıkarak, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı'nın desteğiyle Altınbaş Üniversitesi'ni kurduk. 2011-2012 akademik yılında eğitim hayatına başlayan üniversitemiz; “Dünyanın ve Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda kendini güncelleyen, yenilikçi, uygulamayı merkeze koyan ve öğrenen odaklı bir anlayışa sahip, inovasyonu önceliğe alan, özgür araştırma imkanını ve ortamını sağlayan, toplumsal sorumluluk bilinciyle özgün katkılar sağlayan çözüm öncelikli üniversite olmak” misyonu ile kısa sürede büyük gelişmelere imza attı.
Sınırların ötesinde ve ülkemizin gereksinimleri ile bütünleştirilmiş bir eğitim anlayışı ile çalışmalarını sürdüren ve 17 000’in üzerinde gence eğitim imkanı sağlayan üniversitemiz bünyesinde bugün; Tıp ve Hukuk fakültelerinin de aralarında bulunduğu 7 farklı fakülte, 6 farklı alanda eğitim veren Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ve 3 farklı alanda çalışmalarını sürdüren Araştırma ve Uygulama Merkezleri yer almaktadır.

Ülkemizin geleceğinde lider rolüne sahip bireyler yetiştirmenin ancak nitelikli bir eğitim ile mümkün olabileceğine olan inancımızla faaliyetlerimize devam ettik ve eğitim alanındaki bir diğer önemli girişimimizi 2014 yılı itibariyle Altınhas Holding çatısı altında kurduğumuz Vega Okulları ile gerçekleştirdik.
Eğitim kurumlarımızın ana hedefi; gelişen  ve sürdürülebilir bir dünyada; yetkin, değer sistemi gelişmiş ve sosyal sorumluluk duygusu güçlü nesiller yetişmesi için yüksek standartlarda bir eğitim hizmeti vermektir.
Vega Okulları’nda eğitim hayatına başlayacak olan, devam eden ve mezun olmuş öğrencilerimize, ailelerimize, öğretmen ve çalışanlarımıza başarılar diliyorum.

İmam ALTINBAŞ