Yaşam Hizmetlerimiz

Yaşam Hizmetleri

Revir

Öğrencilerimizin sağlık sorunlarına anında müdahale edilmesi, gerekli önlemlerin alınması amacıyla okulumuzda sağlık servisimiz ve tam zamanlı sağlık görevlimiz bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz rahatsızlandığında okul revirinde görev yapan hemşiremize başvurur.Anında müdahale edilmesi gereken acil durumlarda öğrencimiz, hemşiremiz müdür yardımcımız gözetiminde velimizin yönlendireceği hastaneye ulaştırılır.

Öğrencilerimizin okulda bulundukları süre içerisinde ilaç kullanmaları gerektiğinde, velilerimizin ilacın ambalajına okunaklı bir şekilde öğrencimizin adını, soyadını, sınıfını, öğrencimizin ilacı alması gereken saati ve ilacın dozunu yazarak hazırladıkları ilaç kürünü öğrencimiz aracılığı ile sağlık servisimize teslim etmeleri gerekmektedir.

Her öğretim yılı başında öğrencilerimizin genel sağlık bilgilerini öğrenmek amacıyla velilerimize gönderilen Sağlık Servisi Öğrenci Bilgi Formu, okul sağlık servisinde dosyalanmaktadır.

Beslenme

VEGA Okullarında yemek hizmetlerinin, sağlık ve beslenme koşullarına, öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir şekilde yürütülmesi, temel ilkemizdir. Yemek hizmeti SARDUNYA şirketinden alınmaktadır. Yemeklerimiz kendi mutfağımızda oluşturulan komisyonun oluşturduğu yemek listesi doğrultusunda hazırlanmaktadır.

Aylık yemek listeleri, diyetisyenler tarafından hazırlanıp okul yönetimi tarafından oluşturulan komisyonca incelenmektedir. Öneriler doğrultusunda gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra listeler kesinleşmekte, velilerimize e-posta gönderilmekte ve web sayfamızda yayımlanmaktadır. Sağlık sorunları nedeniyle özel menü hazırlanması gereken öğrencilerimizin durumları, müdür yardımcımıza velilerimiz tarafından bildirilmelidir. Müdür yardımcımız gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.

Öğretmenlerimiz günlük zaman çizelgesine uygun olarak yemek ve beslenme saatlerinde öğrencileriyle birlikte yemek yerler. Öğrencilerin koşmadan yemekhaneye girmelerini, ellerini yıkamalarını, yemek süresince düzgün çatal-bıçak kullanmalarını, ağızda yemek varken konuşmamaları gibi görgü kurallarını edinmelerini sağlarlar.

Servis

VEGA Okullarında servis hizmetleri Turend firması tarafından yapılmaktadır. Öğrenciler servislere yerleştirilirken, Anaokulu ve 1-2-3. sınıf öğrencilerine öğretmenleri eşlik eder. Birlikte sırayla servis alanına giderler. Tüm servisler okuldan ayrılana kadar öğretmenler okulu terk edemezler. Okul bahçesinde bulunurlar. Emniyet kemeri kullanılması ve servis içi kuralların oturmasına yardımcı olurlar.

Törenlerde sınıflar sırayla tören alanına gelirler. Cuma törenlerinde her sınıf anons sırasını bekler. Sınıflar anons edildikçe servislerine hareket ederler.

Sağlık ve Hijyen

Temizlik hizmeti VEGA Okullarında ISS Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. VEGA Okullarında tüm fiziksel mekanlarda temizlik ve  hijyen standartlarının sağlanması için kullanılan temizlik maddelerinin sağlığa uygun olduğuna ve yapılan temizlik çalışmalarının kalitesine çok önem verilir.

Güvenlik

Güvenlik hizmeti ISS Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş. firması tarafından sağlanmaktadır.

• Güvenlik elemanları, okulda bulunan öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin, gelen misafirlerimizin can ve mal güvenliğini sağlamakla görevlidir.
  • Okul binalarında oluşabilecek tehlikeli bir durumda öğrencileri emniyet altına almakla yükümlüdür.
  • Okul personeli dışında okula gelen herkes okul kapısında bir kimlik belgesi bırakmak ve görüşmek istediği kişiyi bildirmek zorundadır. Güvenlik görevlisi danışmaya kadar misafire eşlik eder.
  • Okulla bağlantısı olmayan kişiler okul içerisine alınmazlar, okul idaresi konu hakkında bilgilendirilir.
  • Müdür yardımcısının imzalı kâğıdı olmadan öğrenci çıkışına onay veremez.