KAMPÜSLER

DESTEK BİRİMLERİMİZ

Revir

• Öğrencilerimizin sağlık sorunlarına anında müdahale edilmesi, gerekli önlemlerin alınması amacıyla okulumuzda sağlık servisimiz bulunmaktadır.
  • Öğrencilerimiz rahatsızlandığında okul revirinde görev yapan hemşiremize başvurur.
  • Anında müdahale edilmesi gereken acil durumlarda öğrencimiz, hemşiremiz müdür yardımcımız gözetiminde velimizin yönlendireceği hastaneye ulaştırılır.
  • Öğrencilerimizin okulda bulundukları süre içerisinde ilaç kullanmaları gerektiğinde, velilerimizin ilacın ambalajına okunaklı bir şekilde öğrencimizin adını, soyadını, sınıfını, öğrencimizin ilacı alması gereken saati ve ilacın dozunu yazarak hazırladıkları ilaç kürünü öğrencimiz aracılığı ile sağlık servisimize teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Her öğretim yılı başında öğrencilerimizin genel sağlık bilgilerini öğrenmek amacıyla velilerimize gönderilen Sağlık Servisi Öğrenci Bilgi Formu, okul hemşiresinde dosyalanmaktadır.

Beslenme

VEGA Okullarında yemek hizmetlerinin, sağlık ve beslenme koşullarına, öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir şekilde yürütülmesi, temel ilkemizdir. Yemek hizmeti SARDUNYA şirketinden alınmaktadır. Yemeklerimiz kendi mutfağımızda oluşturulan komisyonun oluşturduğu yemek listesi doğrultusunda hazırlanmaktadır.

Aylık yemek listeleri, diyetisyenler tarafından hazırlanıp okul yönetimi tarafından oluşturulan komisyonca incelenmektedir. Öneriler doğrultusunda gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra listeler kesinleşmekte, velilerimize e-posta gönderilmekte ve web sayfamızda yayımlanmaktadır. Sağlık sorunları nedeniyle özel menü hazırlanması gereken öğrencilerimizin durumları, müdür yardımcımıza velilerimiz tarafından bildirilmelidir. Müdür yardımcımız gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.

Öğretmenlerimiz günlük zaman çizelgesine uygun olarak yemek ve beslenme saatlerinde öğrencileriyle birlikte yemek yerler. Öğrencilerin koşmadan yemekhaneye girmelerini, ellerini yıkamalarını, yemek süresince düzgün çatal-bıçak kullanmalarını, ağızda yemek varken konuşmamaları gibi görgü kurallarını edinmelerini sağlarlar

Servis

VEGA Okullarında servis hizmetleri Altur tarafından yapılmaktadır. Öğrenciler servislere yerleştirilirken, Anaokulu ve 1-2-3. sınıf öğrencilerine öğretmenleri eşlik eder. Birlikte sırayla servis alanına giderler. Tüm servisler okuldan ayrılana kadar öğretmenler okulu terk edemezler. Okul bahçesinde bulunurlar. Emniyet kemeri kullanılması ve servis içi kuralların oturmasına yardımcı olurlar.

Törenlerde sınıflar sırayla tören alanına gelirler. Cuma törenlerinde her sınıf anons sırasını bekler. Sınıflar anons edildikçe servislerine hareket ederler.

Sağlık ve Hijyen

Temizlik hizmeti VEGA Okullarında ISS Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Genel sağlık açısından hijyen, çok önemli bir faktördür. VEGA Okullarında hijyenin sağlanması için kullanılan temizlik maddelerine ve yapılan temizlik çalışmalarının kalitesine çok önem verilmektedir.

Güvenlik

Güvenlik hizmeti ISS Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş. firması tarafından sağlanmaktadır.

• Güvenlik elemanları, okulda bulunan öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin, gelen misafirlerimizin can ve mal güvenliğini sağlamakla görevlidir.
  • Okula yapılabilecek sabotaj, bombalama eylemi ya da oluşabilecek bir yangında binayı ve öğrencileri emniyet altına almakla yükümlüdür.
  • Okul personeli dışında okula gelen herkes okul kapısında bir kimlik belgesi bırakmak ve görüşmek istediği kişiyi bildirmek zorundadır. Güvenlik görevlisi danışmaya kadar misafire eşlik eder.
  • Okulla bağlantısı olmayan kişiler okul içerisine alınmazlar, okul idaresi konu hakkında bilgilendirilir.
  • Müdür yardımcısının imzalı kâğıdı olmadan öğrenci çıkışına onay veremez.